Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2018 09:58 - Да започнеш бизнес без пари! - 5 идеи
Автор: ahmed7 Категория: Бизнес   
Прочетен: 706 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1.Бизнес с вода.
 Купете за цялата сума бутилки с минерална вода. Продайте всяка по долар или друга единица от местната валута. Сами можете пресметнете каква печалба ще ви донесе. Ако се върнем към примера с Америка, за пет долара може да купите 32 бутилки с вода. Ако продадете всяка по долар, печелите чисти 27$.

Отделяте ли по три часа дневно за този бизнес, ще получавате по $108. Така, за двата почивни дни например, ще заработите $216, а за четири уикенда — $864. Годишната ви печалба ще е $10 368. За две години по този начин можете да натрупате $20 736, с които да стартирате друг бизнес, който да ви изведе на друго ниво, да си позволите да напуснете работата си и сам да си бъдете началник.
2.Финансови пазари.
Първо, трябва да се състави годишен бюджет. Бъдете реалистични в оценката на вашите източници на доходи. След това съобразете плановете си с тях. Уверете се, че балансът между приходи и разходи е точен. Сега вече спокойно можете да вземете 5-те долара и да ги инвестирате в нещо. Най-добре е да ги вложите в акции на печеливша компания. Например, за 5 долара можете да си купите частичка от IBM. Ако стоите далеч от рискови инвестиции и борсови спекулации, постепенно ще стигнете до момента, в който ще можете да диферсифицирате портфейла си, купувайки акции на компании в различни отрасли. Процесът е дълъг, но много увлекателен. Не вярвайте на брокери, които ви обещават бързи пари.
3.Мобилно проложение."
Научете се да правите мобилни приложения и измислете поредния хит за AppStore. Купете си рекламно пространство за 5 долара, за да стартирате успешно. Ще ви стигнат за 1000 показвания, благодарение на което е възможно приложението да набере почитатели, които да започнат да го теглят, а вие – да печелите.
4.Простите потребности.

Станфордския професор Тина Селиг разказва в една от книгите си, че винаги поставяла на възпитаниците си такава задача:

„В какво бихте инвестирали ако имате само $5 и два часа на разположение? Това е един от класическите казуси на обучение, при който всяка от групите студенти получава въпросните 5 долара за инвестиции и седмвица за размисъл. След изтичането на срока трябва да представят готовите планове и естествено, винаги се намира някой шегаджия, който обещава да си опита късмета в Лас Вегас или да си купи билет от лотарията.

Следващото най-разпространено предложение е „ще продаваме лимонада”. Това е нелош способ да се заработят малко допълнително пари, но повечето студенти вече излизат от рамките на шаблона и мислят глобално. Те започват да измислят идеи, опирайки се на опита и таланта си. И много скоро става ясно, че за тяхното реализиране дори няма нужда да се харчат тези $5. Благодарение на това, че за началото на техния бизнес не са нужни никакви инвестиции, техният инвестиционен фонд се оказва бездънен. Как се откриват такива идеи? Обикновено, те се съдържат в решаването на насъщните проблеми. Например, една група се сети за дългите опашки пред заведенията в събота вечер. Студентите резервираха маси в различни заведения и започнаха да препродават резервациите на тези, които не обичат да чакат. Само за седмица спечелиха по този начин няколкостотин долара. Но по-важното е, че сами стигнаха до принципа да печелиш от възможността, която другите все още не са забелязали.”
5.Чаша хубаво кафе.
Купете си с тези пари чаша хубаво кафе и посветете следващите няколко часа на сериозен размисъл откъде да намерите достатъчно пари за инвестиция.

Статията е взета от www.manager.bg
 




Гласувай:
4



1. milady - Ахмед, ти бъкъш от идеи.
31.01.2018 10:02
я, да ми кажеш, на кого би продал тези бутилки вода..
интересно..
цитирай
2. ahmed7 - я, да ми кажеш, на кого би продал тези ...
31.01.2018 11:03
milady написа:
я, да ми кажеш, на кого би продал тези бутилки вода..
интересно..

Питай хората от manager, но не е лишено от логика според мен.
цитирай
3. milady - хех, аз логика от 9 реки ще ти докарам..
31.01.2018 12:22
практиката ме интересува повече, кака
аз съм ЕТ цял живот, кажи речи..
но, ти си млад..учи се, полезно е..
но,действай винаги Сам..
успехи/ Юлия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ahmed7
Категория: Бизнес
Прочетен: 68537
Постинги: 42
Коментари: 88
Гласове: 76
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930